10+1 jó ok arra, hogy hívd a Droginformációs vonalunkat!

13 770

az ország bármely hálózatából előhívószám nélkül hívható

DECEMBERBEN A NAP 24 ÓRÁJÁBAN FOGADJUK A HÍVÁSOKAT

 1. költséghatékony: ingyenesen hívható, így a legolcsóbb módja a tájékozódásnak. Annyi tanácsot és információt adunk, amennyire szükség van. Legyen szó szerhasználóról, függőről, családtagról, barátról, ismerősről. Segítséget nyújt megfogalmazni kérdéseket, érzelmeket, megtalálni a megoldást. Lépni egyet előre.

 2. könnyen elérhető: olyan közel van a segítség, amilyen közel van a telefon. A hívó annyit mond magáról, amennyit szeretne.

 3. interaktív: nincsen hosszú menürendszer, nincsen automata, a vonal végén felkészült szakemberek fogadják a hívást, akik aktívan hallgatni éppúgy tudnak, mint ítéletmentesen reagálni a problémákra. A hívó megértésre talál, nem marad egyedül a problémával tovább.

 4. személyre szabott: egyéni igényekhez alkalmazkodva, a megfelelő lehetőségeket, megoldásokat, válaszokat segítünk megtalálni.

 5. anonim és bizalmas: biztosítjuk a teljes titoktartást és beazonosíthatatlanságot. Nem kell megadni nevet, TAJ számot és semmilyen személyes adatot ahhoz, hogy ítéletmentes és objektív információkat tudjunk szolgáltatni.

 6. naprakész és hiteles: információkat adunk segítőhelyekről, szakemberek elérhetőségéről, kábítószerekről,

új pszichoaktív szerekről, ártalomcsökkentésről, gyógyulási lehetőségekről.

 1. publikus és átlátható: bárkinek díjmentesen elérhető, szolgálatunk adatai megismerhetőek, honlapunkon elérhetőek, a szükséges működési engedélyek birtokában, ellenőrizhető módon szervezzük és nyújtjuk a szolgáltatást.

 2. szakmai és etikai alapelvek tiszteletben tartásával működik. A hívásokat képzett és a területen jártas szakemberek fogadják. Szolgálatunk tagja a FESAT-nak (European Foundation of Drug Helplines) betartjuk a FESAT kartában rögzített alapelveket.

 3. kiegészíti és összekapcsolja a többi szociális és egészségügyi ellátási formába való bekerülést. Felkészít, előgondoz, támogatja a leállási szándékot. Érthetővé teszi a kórházak, pszichiátriák, pszichológusok, addiktológusok, kezelési formák és lehetőségek rendszerét.

 4. biztonságos és egyszerű kapcsolatfelvételt kínál.

10+1 DECEMBERBEN A NAP 24 ÓRÁJÁBAN HÍVHATÓ

Kiemelt bejegyzések
Legutóbbi bejegyzések
Állj meg és nézz körül
Kövess minket!
 • Facebook - Black Circle
 • Instagram - Black Circle
 • Pinterest - Black Circle
 • YouTube - Black Circle
 • Google+ - Black Circle