10+1 jó ok arra, hogy hívd a Droginformációs vonalunkat!

May 20, 2020

 

 13 770

 az ország bármely hálózatából előhívószám nélkül hívható

 

DECEMBERBEN A NAP 24 ÓRÁJÁBAN FOGADJUK A HÍVÁSOKAT 

 

 1. költséghatékony:  ingyenesen hívható, így a legolcsóbb módja a tájékozódásnak. Annyi tanácsot és információt adunk, amennyire szükség van. Legyen szó szerhasználóról, függőről, családtagról, barátról, ismerősről. Segítséget nyújt megfogalmazni kérdéseket, érzelmeket, megtalálni a megoldást. Lépni egyet előre.

 2. könnyen elérhető: olyan közel van a segítség, amilyen közel van a telefon. A hívó annyit mond magáról, amennyit szeretne.

 3. interaktív: nincsen hosszú menürendszer, nincsen automata, a vonal végén felkészült szakemberek fogadják a hívást, akik aktívan hallgatni éppúgy tudnak, mint ítéletmentesen reagálni a problémákra. A hívó megértésre talál, nem marad egyedül a problémával tovább.

 4. személyre szabott: egyéni igényekhez alkalmazkodva, a megfelelő lehetőségeket, megoldásokat, válaszokat segítünk megtalálni. 

 5. anonim és bizalmas: biztosítjuk a teljes titoktartást és beazonosíthatatlanságot. Nem kell megadni nevet, TAJ számot és semmilyen személyes adatot ahhoz, hogy ítéletmentes és objektív információkat tudjunk szolgáltatni.

 6. naprakész és hiteles: információkat adunk segítőhelyekről, szakemberek elérhetőségéről, kábítószerekről, 

 7.  

   

  új pszichoaktív szerekről, ártalomcsökkentésről, gyógyulási lehetőségekről.
 8. publikus és átlátható: bárkinek díjmentesen elérhető, szolgálatunk adatai megismerhetőek, honlapunkon elérhetőek, a szükséges működési engedélyek birtokában, ellenőrizhető módon szervezzük és nyújtjuk a szolgáltatást. 

 9. szakmai és etikai alapelvek tiszteletben tartásával működik. A hívásokat képzett és a területen jártas szakemberek fogadják. Szolgálatunk tagja a FESAT-nak (European Foundation of Drug Helplines) betartjuk a FESAT kartában rögzített alapelveket. 

 10. kiegészíti és összekapcsolja a többi szociális és egészségügyi ellátási formába való bekerülést. Felkészít, előgondoz, támogatja a leállási szándékot. Érthetővé teszi a kórházak, pszichiátriák, pszichológusok, addiktológusok, kezelési formák és lehetőségek rendszerét.

 11. biztonságos és egyszerű kapcsolatfelvételt kínál.

10+1 DECEMBERBEN A NAP 24 ÓRÁJÁBAN HÍVHATÓ
 

 

Please reload

Kiemelt bejegyzések

Öt tévhit a kábítószer függőségről

May 20, 2020

1/1
Please reload

Legutóbbi bejegyzések