Született július 4-én.

May 20, 2020

Több jelentős esemény is kapcsolódik ehhez a dátumhoz, elég csak a Függetlenségi Nyilatkozat aláírását és az Amerikai Egyesült Államok születését vagy a Higgs-bozon, az "isteni részecske" megtalálását említeni. Ezen a napon - persze teljesen véletlenül, s csak utólag fedezve fel, hogy ez az a nap - létrehoztunk egy nyilvános Facebook csoportot, hogy segítsünk eligazodni a függőségek, drogok, alkohol és egyéb viselkedési addikciók világában.

 

A csoporton belül szeretnénk "összehozni" a szülőt, a hozzátartozót, az aggódó barátot a használóval, a talpraállt függővel és a szakemberrel. A célunk hiteles, személyreszabott és jó információkkal segíteni azokat akiknek kérdéseik, nehézségeik, sikertelenségük vagy bizonytalanságuk van a területen és ezt a beszélgetést nyilvánossá tenni azok számára is, akik még nem érzik elérkezettnek az időt, hogy leírják gondolataikat kérdéseiket.

Hogyan működik:
A csoport nyilvános, tehát bárki láthatja, hogy kik és mit írtak, aki felkeresi az oldalt. Ez azért fontos, hogy ne veszítsünk el információt. 


Tudjuk persze, hogy a legtöbben a kérdéseiket, hozzászólásaikat név nélkül vagy álnéven szeretnék feltenni, ezért hoztunk létre egy Next Step "nevű" felhasználót, aki a részére elküldött privát üzenetben vagy a drogstoponline@gmail.com címen feltett kérdéseket beazonosíthatatlan módon teszi közzé.

Így, a kérdező a nyilvános csoportba érkező válaszok útján kaphatja meg, a reményeink szerint sok nézőpontot tartalmazó válaszokat a kérdéseire.

A csoportot addiktológiai konzultáns, pszichológus, szociális munkás, pszichopedagógus és volt függők azaz tapasztalati szakemberek moderálják és adminisztrálják. Igyekszünk biztosítani, hogy az általunk leírt információk naprakészek, frissek és aktuálisak legyenek, s ezt tartjuk szem előtt a moderálás során is. 

A csoport irányelve, hogy hasznos segítséget és információt nyújtson. Nem drogpolitikai kérdésekről szeretnénk diskurálni, hanem elérni, hogy konkrét esetekben mindig születhessen egy következő lépés, ami a fejlődés, pozitív változás irányában hat.

Rajta tehát! Kérdezzetek, s osszátok meg a tudásotokat, tapasztalatotokat.

Lépjetek be a CSOPORTBA, s akkor rendszeres értesítés érkezik az ott történő eseményekről vagy csak "kukucskáljatok" be időnként.

 

 

 

 

NÉV NÉLKÜL SZERETNÉK HOZZÁSZÓLNI

Please reload

Kiemelt bejegyzések

Öt tévhit a kábítószer függőségről

May 20, 2020

1/1
Please reload

Legutóbbi bejegyzések