PREVENCIÓS PROGRAMOK

Elsődleges célunk az adekvát információ nyújtás a szerekkel, függőségekkel kapcsolatban és lehetőséget teremteni arra, hogy a fiatalok biztos bázisai lehessenek saját maguknak. Élmény programokat (lovaglás, falmászás), élményterápiákat is használunk a csoport foglalkozásokon kívül, amelyeken még több tapasztalatot gyűjthetnek a résztvevők saját működési és döntési folyamataikról. Ismeretek szerzése önmagukról, a társaikról segít tudatosabban választani az élet különféle kérdéseiben. A kortárs hatások, az irreális vágyak, a sokszor teljesen alacsony önértékelés sokszor jelentenek akadályt az életvezetésben. Lehetőségekre, a pozitívumokra, a saját én erejük felhasználásának az optimális lehetőségeire szeretnénk rámutatni illetve együtt felfedezni azt a résztvevő fiatalokkal.Igény esetén pedagógusok és nevelők számára is tartunk prevenciós foglalkozásokat.

Mire jó az önismereti csoport? Mindarról szól, ami a téged érinthet: baráti és társkapcsolataid, szexualitásod, szüleiddel és tanáraiddal kapcsolatos problémák, kríziseid, drogokkal kapcsolatos élményeid, függőségeid stb.

Bármiről lehet beszélni, ami Téged az életedben most foglalkoztat, ami feszültséget okoz, érdekel vagy bánt. Segít abban, hogy felismerd mik azok a benned zajló konfliktusok, amelyek miatt szenvedsz és rossz a közérzeted.

Segítünk gyenge pontjaid és erőforrásaid megismerésében. Így lehetőséged nyílik problémáid átértékelésére, új keretbe helyezésére.

 

Mire jó az életvezetési csoport? Felfedezni mi az ami mostanában változik körülötted és választás elé állít: képességeid kamatoztatása, kreativitásod kiaknázása, hatékony konfliktuskezelés, önállósodási törekvések támogatása, önérvényesítés elsajátítása, stb.A Te életeden keresztül, saját lehetőségeid felfedezésében kívánunk segítséget nyújtani úgy, hogy Te magad kamatoztathasd a benned rejlő erőforrásokat, megoldásokat.

Fontosnak tartjuk kihangsúlyozni, hogy ezek a csoportok nem nevelő célzatúak, csupán teret szeretnénk adni arra, hogy őszintén elmondhasd véleményed, érzéseidet, problémáidat egy elfogadó közegben, ahol szakképzett pszichológusok vezetik a csoportokat.Jelentkezni lehet:e-mail: drogstoponline@gmail.com Időpont: megfelelő létszám esetén egyeztetéssel.