Droginformációs telefonvonalunk előhívószám nélkül díjmentesen hívható.  

 

13-770

Elérhető

H,SZ: 10-15  K,CS: 10-18 óráig

várjuk hívását!

 

10 jó ok arra, hogy hívd a Droginformációs vonalunkat!

  1. ​költséghatékony:  az infó vonal ingyenesen hívható, így a legolcsóbb módja a tájékozódásnak. Annyi tanácsot és információt adunk, amennyire szükség van. Legyen szó szerhasználóról, függőről, családtagról, barátról, ismerősről. Segítséget nyújt megfogalmazni kérdéseket, érzelmeket, megtalálni a megoldást. Lépni egyet előre.

  2. könnyen elérhető: olyan közel van a segítség, amilyen közel van a telefon. Az lehet mobil, vezetékes, utcai fülke, ha vonalat ad, díjmentesen hívhatóak vagyunk. A hívó annyit mond magáról, amennyit szeretne.

  3. interaktív: nincsen hosszú menürendszer, nincsen automata, a vonal végén felkészült szakemberek fogadják a hívást, akik aktívan hallgatni éppúgy tudnak, mint ítéletmentesen reagálni a problémákra. A hívó megértésre talál, nem marad egyedül a problémával tovább.

  4. személyre szabott: egyéni igényekhez alkalmazkodva, a megfelelő lehetőségeket, megoldásokat, válaszokat segítünk megtalálni. 

  5. anonim és bizalmas: biztosítjuk a teljes titoktartást és beazonosíthatatlanságot. Nem kell megadni nevet, TAJ számot és semmilyen személyes adatot ahhoz, hogy ítéletmentes és objektív információkat tudjunk szolgáltatni.

  6. naprakész és hiteles: információkat adunk segítőhelyekről, szakemberek elérhetőségéről, kábítószerekről, az új pszichoaktív szerekről, ártalomcsökkentésről, gyógyulási lehetőségekről.

  7. publikus és átlátható: szolgáltatásunk telefonszáma nyilvános, bárkinek, bárhonnan, díjmentesen elérhető, szolgálatunk adatai megismerhetőek, honlapunkon elérhetőek, a szükséges működési engedélyek birtokában, ellenőrizhető módon szervezzük és nyújtjuk a szolgáltatást. 

  8. szakmai és etikai alapelvek tiszteletben tartásával működik. A hívásokat képzett és a területen jártas szakemberek fogadják. Szolgálatunk tagja a FESAT-nak (European Foundation of Drug Helplines) betartjuk a FESAT kartában rögzített alapelveket. 

  9. kiegészíti és összekapcsolja a többi szociális és egészségügyi ellátási formába való bekerülést. Felkészít, előgondoz, támogatja a leállási szándékot. Érthetővé teszi a kórházak, pszichiátriák, pszichológusok, addiktológusok, kezelési formák és lehetőségek rendszerét.

  10. biztonságos és egyszerű kapcsolatfelvételt kínál.